Deel op Facebook!
Deel op Twitter!

Voor ziekenhuizen

Watkostdezorg.nl maakt de verschillen in tarieven tussen ziekenhuizen transparant. We doen dit door middel van onze website en door het aanbieden van benchmarks voor ziekenhuizen, die op maat worden gemaakt. Ook voor ziekenhuizen is het namelijk niet eenvoudig om inzicht te krijgen in de verschillen met betrekking tot de tarieven die worden gehanteerd in andere ziekenhuizen. Door als ziekenhuis de tarieven te vergelijken met andere ziekenhuizen is het mogelijk om de positie in de markt te bepalen, uitschieters te corrigeren en van anderen te leren.

In de benchmark zullen we de tarieven van uw ziekenhuis afzetten tegen de landelijke gehanteerde tarieven. Door middel van verschillende statistische en visuele methodes zullen we u inzicht geven in de verschillen en overeenkomsten met betrekking tot de tarieven die andere ziekenhuizen hanteren. In samenspraak met u zullen een aantal parameters worden vastgesteld om bijvoorbeeld uitschieters te identificeren. Ook kunnen andere criteria (soort ziekenhuis, volume of bijvoorbeeld afdeling) worden meegenomen bij het maken van de benchmark en kunnen DOT-profielen worden meegenomen om te corrigeren op zorgzwaarte.

Naast de landelijke vergelijking zullen we inzoomen op de prijsverschillen met betrekking tot de ziekenhuizen in uw regio. Voor de patienten in uw regio zijn deze tarieven namelijk het meest relevant.

Onderstaand een voorbeeld van een van de visuele methodes waarmee we u inzicht geven in de tariefverschillen. Interesse of meer informatie? Vul onderstaand contactformulier in en wij zullen zo spoedig mogelijk contact met u opnemen.

Voorbeeld benchmark